top of page

Залиха и артикли

Зголеми ја оперативноста и продуцирај подобри резултати

Атрибути на артикли

#СтандарденПакет

Атрибути на артикли

Прошири го асортиманот на производи без главоболка во спроведувањето во програмот

Атрибутите на артиклите се употребуваат за да се додаде одредена специфика на артиклите, како што се боја, земја на потекло, големина или димензија на артиклот, како дополнување на веќе постоечките полиња на картичката на артиклот.

 

Може да се дефинираат сопствени типови на атрибути, вклучувајќи листи, текст полиња, цел или децимален број, заедно со единечната мерка за двата последни нумерички типови.


Имињата на атрибутите и листите за опции може да бидат преведени на повеќе јазици. Исто така, постои можност за блокирање на одредени атрибути или опции доколку веќе не се употребуваат истите.


При додавање на артикли во набавна или продажна порачка, или едноставно само при организирање на артиклите, може да се гледа и филтрира според вредноста на атрибутите на артиклите, и на тој начин да се селектира или ограничи кои артикли ќе се употребат.

 

Листа на артикли со прикажан прозорец за атрибути

Листа на артикли со прикажан прозорец за атрибути

Повеќе инфо:
Link
Сподели информација
Залиха и артикли
Функционалности за работа со локации, магацини, залихи и артикли
Аналитички извештаи
Аналитички извештаи
Броење циклуси
Броење циклуси
Заменски артикли
Заменски артикли
Нескладишни артикли
Нескладишни артикли
Работа со повеќе локации
Работа со повеќе локации
Алтернативни добавувачи
Алтернативни добавувачи
Буџет на артикли
Буџет на артикли
Следење на движење на артикли
Следење на движење на артикли
Единици за складирање артикли (SKUs)
Единици за складирање артикли (SKUs)
Pick
Pick
Залиха на артикли
Залиха на артикли
Трошоци на артикли
Трошоци на артикли
Категории на артикли
Категории на артикли
Управување со лесно производство (асемблирање)
Управување со лесно производство (асемблирање)
Put Away
Put Away
Бин
Бин
Крос-референци на артикли
Крос-референци на артикли
Атрибути на артикли
Атрибути на артикли
Преноси меѓу локации (магацини)
Преноси меѓу локации (магацини)
Работен лист за стандарден трошок
Работен лист за стандарден трошок

Напомена: Можни се мали отстапувања на описите од самата верзија на Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со Business Central. 

Избери некоја од категориите ...

bottom of page