Следејќи ги инструкциите на страната ги пребродив сите проблеми за конекција на платежна картичка со PayPal акаунтот, како:
- Која картичка е валидна за праќање и примање пари од странство
- На кој начин да се направи профилот
- Како да се ажурираат податоците на PayPal
- Отстранување на интернет лимитот од страна на банка
- Успешно да се добијат парите на PayPal и истите да се префрлат на Македонска картичка.
- За можност да се добијат пари, Мора да се искористи VISA Картичка, не финкционира Мастер.
Јас ја искористив Студентската Купувај Домашно Картичката од НЛБ Банка, Така да сигурно функционираат и другите приватни или бизнис картички.
- Доколку не сте биле во банка да побарате да ви го тргнат лимитот за плаќање онлајн, имате број позади на секоја картичка, јавете се на истот и кажете им да го поместат лимитот над 100 $ или повеќе, поради тоа што PayPal наплаќа 1$ од картичката за да ја важи за валидна. Доколку не ви фати една, испробајте со различни картички.
- Доколку веќе сте пробале да направите акаунт со ваше име и презиме и не ви успеало, при правење на нов акаунт би ви препорачал да го смените името или презимето или додајте го името на вашата компанија (за новиот профил).
- Кога ќе ви е готов PayPal акаунтот, повелете на GrosFolli.store да ги израдувате најблиските.
Zdravo na site!
Golema blagodarnost do kreatorot na stranata i sekoja cest za negovata brilijantna ideja. :) Navistina Makedonija ima potreba od paypal.
Jas denes otvoriv personal account i napraviv upgrade na istata vo business account spored postapkite kako sto se opisani ovde. Megutoa nemam opcija za primanje pari. Samo prviot cekor od navedenite tri kako da se proveri business accountot t.e. verificiranje na debitna karticka go napraviv. Za drugite -business tools imam opcija samo za prakanje pari t.e. kupuvanje no ne i za receiving money. Eve screenshot od mojot paypal account. Se javiv vo NLB banka i mi rekoa deka mozelo da se povrze kartickata so paypal, sto znaci ne e do nea. Dali nekoj znae do sto bi mozelo da bide problemot i kako da se resi toa?