top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

1

видео

MSDyn365

Најчесто поставувани прашања за Windows Client и Business Central

Бизнисите и корисниците сакаат да се уверат дека само најнови, најнапредни и ажурирани алатки се користат за пристап до нивните податоци.

пишува:

Angel Face

Автор

31.01.2022

Notebook and Fountain Pen

категории

Најчесто поставувани прашања за Windows Client и Business Central

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

|

MakasIT.gif

Првите изданија на Business Central во простории вклучуваа инсталиран клиент изведен од Dynamics NAV. Почнувајќи од бранот 2 на издавање во 2019 година, оваа наследна компонента, наречена „клиент на Windows“, повеќе нема да биде достапна за Business Central. Најдете одговори за некои од најчестите прашања овде.


Слушнав „само модерни клиенти“. За што станува збор?


Бизнисите и корисниците сакаат да се уверат дека само најновите, најнапредните и ажурираните алатки се користат за пристап до нивните податоци. Со 2-риот бран на издавање на Business Central 2019, објавен во октомври 2019 година, корисниците се префрлаат на модерното искуство во прелистувачот („веб клиентот“), мобилните апликации за Android или iOS или десктоп апликацијата Windows 10, кои се достапни преку соодветните продавници .


Поврзувањето на клиентот на Windows со Business Central не е поддржано во бранот на издавање Business Central 2019 2 и натаму.


Зошто Microsoft го прекинува клиентот на Windows?


Нашите клиенти мора да се чувствуваат удобно што алатките што ги користат се погодни за нов хардвер, оперативни системи и променливи средини. Ја забрзавме нашата инвестиција во карактеристиките на брзината и продуктивноста за современите клиенти, со што постигнавме голема пресвртница во нејзината трансформација во десктоп искуство од светска класа и за новите и за стручните корисници.


Додека клиентот на Windows беше инхерентно поврзан со оперативниот систем Windows, современите клиенти ни овозможуваат да допреме повеќе клиенти и повеќе корисници во рамките на една организација, без разлика на нивната платформа или уред по избор. Најновите технологии ни овозможуваат да иновираме со брзо темпо и да одговориме на забрзаните барања за усогласеност, променливиот технолошки пејзаж и барањата од заедницата. Дополнително, помалиот отпечаток на инсталација на клиентските уреди им го олеснува одржувањето и поддршката на ИТ одделенијата и хостерите на нивната база на корисници.


Кога клиентот на Windows е прекинат во Business Central?


Од октомври 2019 година, со Business Central 2019 бранот на издавање 2.

Прво беше објавено во 2018 година на различни конференции, а потоа со детална временска рамка претходно во 2019 година. За повеќе информации, видете Business Central April 2019 Update and the road ahead.


Дали клиентот на Windows сè уште ќе биде поддржан во постарите изданија на Business Central и Dynamics NAV?


Да. Можете безбедно да продолжите да го користите клиентот на Windows во просториите и да добивате поддршка се додека ја следите политиката на животниот циклус за вашите инсталации на Business Central во просториите. За повеќе информации, видете Lifecycle FAQ - Dynamics.


Клиентот на Windows останува поддржан за изданието Business Central од април 2019 година и за сите претходни изданија на Business Central во простории и Dynamics NAV, во согласност со процесот на животниот циклус на поддршката.


Дали ова влијае на мене ако користам Business Central онлајн?


Не. Оваа промена влијае само на инсталациите во просториите бидејќи клиентот на Windows беше достапен само во просториите.


Дали ова влијае на мене ако користам Business Central во просториите?


Да. Кога ќе изберете да се надградите на 2. ослободување на Business Central 2019, мора да се префрлите на пристап до Business Central користејќи еден од современите клиенти. Најпопуларниот избор на десктоп компјутерите е клиентот на веб-прелистувачот каде што вашиот прелистувач покажува кон веб-сервер во просториите користејќи URL, како што е овој пример (не е активен):https://myserver.mydomain.com/BC150


Што ако навистина сакам да имам компонента што може да се инсталира или барем икона на мојот десктоп?


Секогаш можете да додадете кратенка на прелистувачот на вашата работна површина или да ја прикачите веб-страницата со Business Central во лентата со задачи на Windows. Алтернативно, десктоп апликацијата Business Central Windows 10, која е достапна од Microsoft Store, е одличен начин за пристап до Business Central и во просториите и во облакот. За да ја преземете апликацијата, одете на Microsoft Dynamics 365 Business Central во продавницата.


Како ова влијае на мобилниот?


Нема влијание врз мобилните апликации за Business Central бидејќи тие веќе се дел од семејството на модерни клиенти. За повеќе информации за мобилните апликации, видете  Getting Business Central on Your Mobile Device.


...Видео: Microsoft Dynamics 365 Business Central - Вовед


0 comments

Comments


LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Product LS

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page