top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

1

МК локализација

Црвено сторно

Задолжителна МК локализација за Microsoft Dynamics NAV Стандардно Dynamics NAV ги распределува износите во главната книга согласно...

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

|

MakasIT.gif

Задолжителна МК локализација за Microsoft Dynamics NAV


Црвено сторно / Red Storno, Dynamics NAV

Стандардно Dynamics NAV ги распределува износите во главната книга согласно износот на ставката од книжењето: ако е позитивен износ се става во колоната Должи (лева страна), а ако е негативен - се става во колоната Побарува (десна страна).

Со опцијата Црвено сторно се овозможува корисникот на Dynamics NAV да одреди на која страна ќе оди негативниот износ односно да се форсира сторно на посакуваната страна. На пример, ако на одредена ставка во дневникот за книжење се постави дека е „Сторно“, NAV ќе го стави износот во книгата на искнижени ставки точно онака како што го пополнил корисникот.

За пример како се изведува оваа функционалност, погледнете тука.

 

Microsoft Dynamics NAV е систем кој е направен како платформа на која може да се надодава и прилагодуваат работи кои се бараат од корисникот. За потребите на македонските организации, Логин Системи има изработено и се во функција сет од од подесувања, подобрувања и нови опции кои се однесуваат на законските прописи, како и надополнувања за дополнителен конфор во работата и потребите на менаџерите.


Македонска локализација во Microsoft Dynamics NAV (изработена од Логин Системи)

Изведбата на македонската локализација е повеќеслојна и флексибилна. Со оваа локализација се обезбедува да се задоволат различните потреби на корисниците независно од нивната големина и за различните потреби. Локализацијата во Македонија е изведена во три слоја: (1) задолжителна локализација, (2) суштинска локализација со надополнувања, и (3) надополнувања по желба и потреба.

Microsoft Dynamics NAV 2017 е најкомплетниот интегриран систем што се нуди во Македонија. Тој е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со NAV. Целосна листа на македонска локализација и надополнувања има тука.

Логин Системи е овластен провајдер на решенија и услуги базирани на Microsoft Dynamics NAV од 2002ра година до денес.

0 comments

Comentarios


LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Product LS

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page