top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

MSD365BC.png

Translation on Macedonian Language for Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MSD365BC.png

Македонски јазик за најновиот Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MSD365BC.png

Новина за Пејпал: онлајн курс со самостојно темпо - бесплатен за првите пријавени

|

|

|

Топ 10 причини за замена на софтверот за сметководство

Како што работењето на организацијата расте по големина и станува покомплексно, алатките кои некогаш го подржувале работењето сега можат...

пишува:

Angel Face

Автор

27.12.2021

Notebook and Fountain Pen

категории

Топ 10 причини за замена на софтверот за сметководство

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

Новост е: Карактеристики на продуктивност во веб-клиентот (2023 release wave 2)

Business Central: Интегрирано работење со Microsoft Outlook, Excel, and Teams

Бесплатна пресметка на плата за 2024 година, вклучува минат труд (стаж) и месечен ангажман

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

Новини во управувањето со складишта (Business Central 2023 release wave 2)

Ново: мобилната апликација на Business Central со сосема нови можности за скенирање на баркодови

Herbelin користи податоци собрани од Business Central за да испорача часовници од светска класа

Македонски јазик за најновиот Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

Новина за Пејпал: онлајн курс со самостојно темпо - бесплатен за првите пријавени

Од контакт до сметководство: RECARO Gaming со Business Central ракува лесно со податоците

MakasIT.gif


Како што работењето на организацијата расте по големина и станува покомплексно, алатките кои некогаш го подржувале работењето сега можат да бидат пречка.

Затоа се соочувате со важна одлука:


Ако се препознавате во барем еден од предупредувачките знаци подолу, време е да направите промена.

Стар софтвер. Вашиот сметководствен софтвер е постар од вработените-кандидати кои аплицираат за работа кај вас. Ако имате убави спомени од 2000те години со вашиот сметководствен систем, јасно е дека неговата примена е минато. Денешната дигитална работна сила очекува технологијата да го подржува начинот на работа без ограничување на функционалноста.

Конкуренција. Губење на продажбата од конкуренција со инфериорни производи. Не е важно дали сте најдобар (the best of the best) ако немате увид во расположивата залиха, информации за клиентите или немате self- service опции, поддршката на клиентите и вашата продажба ќе опаѓа.

Непотребно губење време. Минувате повеќе време во барање на информации отколку планирање на растот на вашето работење. Вие работите за да можете да нудите иновации на вашите клиенти, а не на трошење време во бескрајно копање по информации складирани во неповрзани апликации. Ако стратешкото размислување и планирање на растот е на крајот на вашата to-do листа, време е Вашата технологија да се унапреди.

Неопслужени муштерии. За вашиот процес на нарачување сеуште е потребен телефон или факс и независно колку вработени имате, не можете да држите чекор со побарувачката. Застарените технологии неможат да се прилагодат на степенот на раст на денешното работење, а клиентите кои не се опслужуваат доволно брзо или едноставно (или не можат сами да се служат) обично не се враќаат.

Ризик. Повеќе би ризикувале со јама полна звечарки, отколку со претстоечката ревизија. Ако немате ревизија или работни процеси за да ја заштите Вашата сопственост и за бидете во согласност со законските прописи, Вашата компанија може да биде доведена во опасност.

Изненаденост од резултати. Наглите промени во Вашиот паричен тек Ве зачудуваат ги менаџирате Вашите финансии со помош на магија и претпоставки. Колку податоци за трошоци или доспеани обврски завршуваат набрзина запишани на жолтите лепливи ливчиња или заробени во некој документ или фајл кој се користи само еднаш? Без точен, сеопфатен преглед на трошењето или заработувањето, без знаење кога и како да ги скратите трошоците, ќе Ви биде потребно повеќе од среќа.

Немање вистинска информација. „Прилично си сигурен“ дека го имате тој и тој производ некаде во вашиот магацин. Ако вашиот систем не може да ви каже што имате на лагер, што имате во порачка, а што е алоцирано кај некој купувач, Вие не сте осамени. Изненадувачки, многу познати и софистицирани компании работат без сериозна контрола на нивната залиха – често со незадоволителни резултати. Ако вашиот софтвер не може едноставно да ви ги обезбеди овие информации, време е за надградба.

Страв. Веста за уништување на Вашите податоци и за кое размислувате постојано е само прашање на време. Ќе го изгубите мирниот сон размислувајќи за лош софтвер, бекапи, пробивање на заштитата или измама. Размислувањето дека можеби лаптопите или уредите на вашиот тим можат да бидат украдени и критичните податоци за работењето да бидат компромитирани или украдени Ве исполнува со страв.

Некомплетност. Повеќе работите сметководство надвор отколку во самиот сметководствен систем. Застарен или прикрпен сметководствен систем има тенденција да продуцира еднократни листи и мануелно ажурирање на табелите кои не се поврзани кое тешко се поврзуваат или средуваат. Без централизиран, холистички преглед на вашите податоци, понатамошниот раст ќе биде задушен и правењето на одлуки за нова производна линија или локација се скоро невозможни, дури и опасни.

Не сте фенси. Позеленувате од бес кога гледате дека другите го водат својот бизнис со смарт телефон. Ако при одговарање на барање од клиент потребно е отидете до вашата канцеларија или треба да повикате некој да ви помогне, Вие го губите кредибилитетот. Вам ви е потребна вистинска мобилност за да одговорите на новите предизвици и очекувања на корисниците.

Можеби сте го надминале вашиот сметководствен систем, но пронаоѓањето на нов воошто не е лесно. Истражете денес како деловните решенија на Microsoft заедно со услугите од Логин Системи можат да го подобрат Вашето работење и како да ви помогнат да ги постигнете Вашите амбиции утре.

За понатамошна инспирација, проверете на: The Business Owner's Guide to Replacing Accounting Software, и бидете спремни да ги добиете бенефитите на целосно, доверливо и познато бизнис решение на Мајкрософт.


The business owner's guide for replacing accounting software

 

Логин Системи е компанија за планирање, развој, имплементирање и поддршка на софтверски системи за сметководство и ЕРП базирани на Microsoft Dynamics NAV. Фирмата има искуство во работењето со Dynamics NAV повеќе од десет години во Македонија, Косово и Албанија. Повеќе информации има на www.loginsystems.biz или на Facebook страната www.Facebook.com/LSMacedonia.

Корисни линкови:

0 comments
LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page