top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

MSD365BC.png

Translation on Macedonian Language for Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MSD365BC.png

Македонски јазик за најновиот Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MSD365BC.png

Новина за Пејпал: онлајн курс со самостојно темпо - бесплатен за првите пријавени

МК локализација

Попис на производи (лагер)

Задолжителна МК локализација за Microsoft Dynamics NAV Стандардниот модул за попис на производи во Microsoft Dynamics NAV е детален и...

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

Nanoleaf станува попродуктивен за 33% со Dynamics 365 Business Central

Новост е: Карактеристики на продуктивност во веб-клиентот (2023 release wave 2)

Business Central: Интегрирано работење со Microsoft Outlook, Excel, and Teams

Бесплатна пресметка на плата за 2024 година, вклучува минат труд (стаж) и месечен ангажман

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

Новини во управувањето со складишта (Business Central 2023 release wave 2)

Ново: мобилната апликација на Business Central со сосема нови можности за скенирање на баркодови

Herbelin користи податоци собрани од Business Central за да испорача часовници од светска класа

Македонски јазик за најновиот Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

Новина за Пејпал: онлајн курс со самостојно темпо - бесплатен за првите пријавени

MakasIT.gif

Задолжителна МК локализација за Microsoft Dynamics NAV


Попис на производи Dynamics NAV (лагер, артикли)

Стандардниот модул за попис на производи во Microsoft Dynamics NAV е детален и прегледен. Сепак, Dynamics NAV бара пописот да се внесе и искнижи на денот кога е направен. Ова во суштина значи дека целата активност на фирмата поврзана со залиха треба да биде во мирување додека целосно не се направи и прокнижи пописот.

Во случаи кога не е можно целата операција да се изведе и да се искнижи во истиот ден, Логин Системи изготви подобрување на функционалноста на модулот за попис. Со подобрувањето е можно да се прави попис на одреден датум (еден или повеќе денови), а потоа книжењето и состојбата на залихите да се земат од датум кога навистина се одржал пописот наместо од денот на книжење.

На пример, ако фирмата прави попис (физичко броење) на 31.12.2015 и податоците од пописот ги внесува во Јануари наредната година, иако датумот во Дневникот за попис е од 31.12.2015, Dynamics NAV ги зема во предвид и трансакциите односно количините на артиклите и во Јануари.

Ваквата ситуација може да доведе до стопирање на книжењето на пописот или влегување во негативни залихи. Подобрувањето на Логин Системи ги решава овие случаи со тоа што количините на залихите ги зема од датумот на Дневникот на пописот. Види слика подолу ...


Временски тек на попис на производи

Илустрација за пописот на производи со локализацијата на Логин Системи

Дополнително, Логин Системи изработи надополнување кое овозможува Dynamics NAV да работи со малопродажни цени. Ако локацијата е означена како локација за работа со малопродажни артикли, надополнувањето на функционалноста за попис на ваквите малопродажни артикли овозможува да се прават потребните докнижувања за малопродажба согласно законските прописи во РМ.

Напомена: Функционалноста за работа со малопродажни цени според македонските прописи не е вклучена во Microsoft Dynamics NAV ниту е содржана во оваа задолжителна локализација за попис на производи.

 

Microsoft Dynamics NAV е систем кој е направен како платформа на која може да се надодава и прилагодуваат работи кои се бараат од корисникот. За потребите на македонските организации, Логин Системи има изработено и се во функција сет од од подесувања, подобрувања и нови опции кои се однесуваат на законските прописи, како и надополнувања за дополнителен конфор во работата и потребите на менаџерите.


Надополнување, македонска локализација, Dynamics NAV

Македонска локализација во Microsoft Dynamics NAV (изработена од Логин Системи)

Изведбата на македонската локализација е повеќеслојна и флексибилна. Со оваа локализација се обезбедува да се задоволат различните потреби на корисниците независно од нивната големина и за различните потреби. Локализацијата во Македонија е изведена во три слоја: (1) задолжителна локализација, (2) суштинска локализација со надополнувања, и (3) надополнувања по желба и потреба.

Microsoft Dynamics NAV 2017 е најкомплетниот интегриран систем што се нуди во Македонија. Тој е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со NAV. Целосна листа на македонска локализација и надополнувања има тука.

Логин Системи е овластен провајдер на решенија и услуги базирани на Microsoft Dynamics NAV од 2002ра година до денес.

0 comments

Comments


LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page