top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

MSD365BC.png

Translation on Macedonian Language for Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MSD365BC.png

Македонски јазик за најновиот Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MSD365BC.png

Новина за Пејпал: онлајн курс со самостојно темпо - бесплатен за првите пријавени

press release

Испратено писмо со иницијатива за PayPal до Мин. за финансии и други надлежни институции

Иницијатива за PayPal: Направи корисно за себе и за македонската економија. Скопје, 29.06.2017. Денес, во името на иницијативата за...

пишува:

Angel Face

Автор

22.09.2018

Notebook and Fountain Pen

категории

Испратено писмо со иницијатива за PayPal до Мин. за финансии и други надлежни институции

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

Michelin поттикнува успех за своите мали бизниси со Microsoft Dynamics 365 Business Central

Nanoleaf станува попродуктивен за 33% со Dynamics 365 Business Central

Новост е: Карактеристики на продуктивност во веб-клиентот (2023 release wave 2)

Business Central: Интегрирано работење со Microsoft Outlook, Excel, and Teams

Бесплатна пресметка на плата за 2024 година, вклучува минат труд (стаж) и месечен ангажман

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

Новини во управувањето со складишта (Business Central 2023 release wave 2)

Ново: мобилната апликација на Business Central со сосема нови можности за скенирање на баркодови

Herbelin користи податоци собрани од Business Central за да испорача часовници од светска класа

Македонски јазик за најновиот Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MakasIT.gif

Иницијатива за PayPal: Направи корисно за себе и за македонската економија.


Соопштение Пејпал, PayPal, иницијатива

Скопје, 29.06.2017. Денес, во името на иницијативата за воведување на PayPal за продажни места во Македонија, Венко Глигоров испрати писмо и список на иницијаторите до министерот за финансии, Д-р Драган Тевдовски. Истовремено, се испратија копии од писмото и списокот до 4 други надлежни државни институции: Кабинетот на вицепремиерот задолжен за економски прашања, Народната банка на РМ, Министерството за економија и Министерството за информатичко општество и администрација.

Пријавување за поддршка на иницијативата се правеше на веб страницата https://goo.gl/9G8qJa во периодот од 21.06.2017 до 28.06.2017. Нејзе ја поддржаа повеќе од 1100 правни и физички лица.


Резултати од иницијативата

„Недостатокот на PayPal за продажни места во Македонија претставува пречка за развојот на претприемаштвото, не овозможува услови за поголем извоз на македонски производи и услуги во странство и се јавува потиштеност кај македонските стопанственици дека Македонија речиси секогаш назадува со современите текови во светот.“ се започнува во писмото упатено до Министерот.

Целосната содржина на писмото може да се прегледа на адресата https://goo.gl/Fn4VE9.

„Се надеваме дека ќе успееме бидејќи потребата е голема, а има придобивки за сите“, изјави Венко Глигоров, еден од главните иницијатори за воведување на PayPal за продажни места во Македонија. „Од своето основање во 1991ва до денес, Логин Системи е општествено одговорна организација и покрај деловно-комерцијалните активности вклучува активности кои се корисни за економијата и пошироката општествена заедница.“

 

Логин Системи е овластен провајдер на решенија и услуги базирани на Microsoft Dynamics NAV од 2002ра година до денес. Повеќе за Логин Системи има на адресата www.loginsystems.biz.

0 comments

Opmerkingen


LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page