Маркетинг и продажни активности

Опфати ги сите пазарни можности и анализирај зошто победуваш или губиш

#СтандарденПакет

Продажен циклус

Дознај кои зделки во која продажна фаза се наоѓаат и кога да очекуваш приливи

Microsoft Dynamics NAV овозможува менаџирање на продажните можности - зделки преку продажни циклуси (анг. sales cycle). Накусо кажано, продажен циклус е временски период од моментот на иницијалниот контакт со потенцијалниот корисник/купувач до моментот на последната трансакција која ја комплетира продажбата.

 

Исто така, продажниот циклус е мерка на ефикасност на продажниот сектор во една компанија во споредба со индустриските стандарди. Тоа е анализа (класификација) на случувањата во продажниот циклус.

 

 

Microsoft Dynamics NAV овозможува следење на продажниот циклус на зделките или потенцијалните проекти со користење на функционалностите на продажниот циклус.

Пример за продажен циклус

Пример за продажен циклус

Повеќе инфо:
Сподели информација

Блог објави

Маркетинг и продажни активности
Функционалности за маркетинг активности
Ракување со интеракции и документи
Ракување со интеракции и документи
Зделки (можности)
Зделки (можности)
Кампањи
Кампањи
Ракување со работни задачи
Ракување со работни задачи
Продажен циклус
Продажен циклус

Напомена: Можни се мали отстапувања на описите од самата верзија на Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Microsoft Dynamics NAV е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Избери некоја од категориите ...

Ракување со контакти
Информациите за коминтентите вредат злато
Маркетинг и продажни активности
Опфати ги сите пазарни можности и анализирај зошто победуваш или губиш
Интеграција со други системи
Вистински CRM е оној кој е интегриран со другите процеси и системи
Сервис
Понуди и обезбеди грижа каква што заслужуваат твоите корисници
прикажи повеќе
color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan