Извештаи и анализи

Прави брзи и квалитетни одлуки базирани на аргументи

#СтандарденПакет

Повеќе валути

Не се врзувај само за Македонија

Можете да управувате со повеќе валути низ системот, вклучувајќи побарувања и обврски, извештаи од главна книга, ресурси или артикли на залиха и сметки во банка (кога се интегрирани со функциите за управување со готовина).

 

Со повеќе валути, можете да:


  • Внесете девизни курсеви и конвертирате  валутата во согласност со европското законодавство (вклучувајќи триангулација) во земјите на Европската монетарна унија (ЕМУ). Триангулацијата е метод потребен за конверзија за време на преодниот период на еврото.

  • Изведете конверзија на валутата во согласност со девизните курсеви кои се складирани во табелата за девизни курсеви.

  • Поставите валута во табелата за девизни курсеви, да го наведете форматот, со што износите секогаш ќе бидат во исправна форма на сите форми и извешати низ целиот систем.

  • Внесете курс  за одреден датум или период  во табелата за девизни курсеви.

  • Пресметате девизен курс поврзан со датумот на трансакција за секоја конверзија на одреден износ на валута во локална валута.

  • Зачувате историските девизни курсеви  во соодветната табела за следење на флуктуација на валутата во одреден временски период.

  • Работите со голем број на валути за секој купувач или добавувач. На пр. компанијата може да издаде фактура во една валута и прифати плаќање во друга валута за таа фактура.

  • Управувате динамично со конверзијата на валути и ефикасно да извршувате ажурирање на девизните курсеви.

  • Зачувате детали за трансакциите кои вклучуваат побарувања и обврски во локални и странски валути, со што извештаите на старост на побарувања и обврски  можат да бидат отпечатени во локална или странска валута.

  • Користите опција за прилагодување на девизниот курс за прилагодување на побарувањата и обврските и книжење на нереализирани добивки/загуби во главна книга.

 


Слика: Листа на валути

Слика: Листа на валути

Сподели информација

Блог објави

Извештаи и анализи
Функционалности за извештаи и анализи
Општо: извештаи и анализи
Општо: извештаи и анализи
Повеќе валути
Повеќе валути
Основни критериуми
Основни критериуми
Неограничен број на компании
Неограничен број на компании
Напредни критериуми
Напредни критериуми
Евиденција при измени
Евиденција при измени
Даночна пријава ДДВ-04
Даночна пријава ДДВ-04

Напомена: Можни се мали отстапувања на описите од самата верзија на Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Microsoft Dynamics NAV е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Избери некоја од категориите ...

Главна книга
Основата на секое сметководство со многу повеќе корисни функционалности од останатите софтвери
Ракување со готовина
Имај увид на парите во секое време
Основни средства
Набавка, распределување на вработен, амортизација, ревалоризација и расходување
Извештаи и анализи
Прави брзи и квалитетни одлуки базирани на аргументи
прикажи повеќе
color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan