Ракување со готовина

Имај увид на парите во секое време

#СтандарденПакет

Прогноза на паричен тек

Дознај дали ќе бидеш кус со парични средства во наредниот период

Прогнозата за парични текови ја предвидува ликвидноста на компанијата и останатите трезорни позиции, како ќе се одвиваат со тек на време.Таа се состои од две ставки – прием на готовина и исплата на готовина – средства кои очекувате да ги добиете или средства кои очекувате да ги платите плус тековните средства кои ги имате на располагање. Овие елементи заедно ја формираат директната прогноза на паричниот тек.

.

Исто така, можете да поставите основна прогноза на паричниот тек, што по потреба може да ја продолжите и лесно прилагодите. Користете  волшебник како помош за извршување на вашите задачи и автоматските ажурирања на дневните или неделни податоци. Покрај тоа, повеќе извори на податоци се подржани во NAV2017, вклучувајќи ги задачите и даночните податоци.

 

 

Сподели информација

Блог објави

Ракување со готовина
Функционалности за ракување со парите и сметките во банка
Управување со сметки во банки
Управување со сметки во банки
Електронско плаќање и задолжувања за клиентите
Електронско плаќање и задолжувања за клиентите
Порамнување на сметките во банките
Порамнување на сметките во банките
Благајна
Благајна
Прогноза на паричен тек
Прогноза на паричен тек
Пишување чек
Пишување чек

Напомена: Можни се мали отстапувања на описите од самата верзија на Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Microsoft Dynamics NAV е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Избери некоја од категориите ...

Главна книга
Основата на секое сметководство со многу повеќе корисни функционалности од останатите софтвери
Ракување со готовина
Имај увид на парите во секое време
Основни средства
Набавка, распределување на вработен, амортизација, ревалоризација и расходување
Извештаи и анализи
Прави брзи и квалитетни одлуки базирани на аргументи
прикажи повеќе
color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan