Планирање на капацитети

#НапреденПакет

Максимално оптоварување

Управувај со максималните оптоварувања на ресурсите за ограничување на капацитетот. Земи ги во предвид ограничувањата на капацитетите на тој начин што нема да биде доделено повеќе работа  отколку што е капацитетот на една работна станица во одреден временски период.


Ова е едноставна алатка без никаква оптимизација. Употребен заедно со модулот за „ветување“ на порачките, овој модул исто така му овозможува на системот да ја пресмета можноста-за-ветување (capable-to-promise CTP).

 


Максимално оптоварување

Максимално оптоварување

Најчесто поставувани прашања за ERP и Dynamics NAV има на линкот https://goo.gl/u3yxfa.

Сподели информација

Блог објави

Планирање на капацитети
Функционалности за планирање на капацитети
Планирање на капацитетот
Планирање на капацитетот
Максимално оптоварување
Максимално оптоварување
Машински центри
Машински центри

Напомена: Можни се мали отстапувања на описите од самата верзија на Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Microsoft Dynamics NAV е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Избери некоја од категориите ...

Основи на производство
Целосно производство со налози, составници и рути
Агилно производство
Планирање на набавки
Планирање на капацитети
прикажи повеќе
color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan