Работен тек (workflow)

Постави работни текови што ги поврзуваат бизнис-процесните задачи изведувани од различни корисници

#СтандарденПакет

Општо за работни текови

Одобрување, известување и автоматизација за поголема контрола на бизнисот

Моделирај ги деловните процеси во живо според најдобрите пракси во бизнисот или спрема стандардите специфични за твојата дејност. На пример, осигурај кредитниот лимит на купувачот да биде одобрен или потврден самостојно. Или барањето за плаќање на забележителен износ кон одреден добавувач да биде одобрено од две лица.

​​

Работниот процес во Microsoft Dynamics NAV се фокусира на три главни елементи. Така, работните процеси, кратки или долги, многу е веројатно да се состојат од чекори поврзани со трите елеметни, и тоа:

​​

  • Одобрување: остави работна задача, артикл или документ со блокиран или неодобрен статус, додека не бидат одобрени од соодветното лице во организацијата
     

  • Известување: кажи им на корисниците дека нешто се случило и/или дека треба да преземат некаква акција
     

  • Автоматизација на процесот: да се изврши рутински процес и Microsoft Dynamics NAV ќе пресмета нешто или изведе одредена акција.

​​

Заедно со трите главни елементи какви што се одобрувањето, известувањето и автоматизацијата на процесот, работните текови се подесуваат на реагирање при одредени настани предизвикани од вистински параметри во работењето. На пример, тие можат да бидат активирани од одреден кредитен лимит, некакви географски параметри, вкупни износи, корисници на системот или било кој од илјадниците возможни комбинации на услови (параметри).

Сподели информација

Блог објави

Работен тек (workflow)
Функционалности за работни текови и одобрувања
Општо за работни текови
Општо за работни текови
Продажби и маркетинг
Продажби и маркетинг
Набавки и интеграција
Набавки и интеграција
Групи на работни текови и карактеристики
Групи на работни текови и карактеристики

Напомена: Можни се мали отстапувања на описите од самата верзија на Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Microsoft Dynamics NAV е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Избери некоја од категориите ...

Работен тек (workflow)
Постави работни текови што ги поврзуваат бизнис-процесните задачи изведувани од различни корисници
Електронски услуги
... што помалку мануелна работа и работа со хартија
Менаџмент на документи
Дополни го сметководствениот и деловниот систем со скенирани или атачирани документи
Известување
Широка лепеза на опции за извештаи и известување
Клиентска апликација и употребливост
Подеднакво одличен на сите уреди: Користи го сметководството и деловниот софтвер на било кој уред, на било кој начин и во било кое време
Јазици за користење
Користи го твојот службен или мајчин јазик
Бизнис интелигенција Power BI
Вгради деловна интелигенција од твоите податоци
прикажи повеќе
color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan