Известување

Широка лепеза на опции за извештаи и известување

#СтандарденПакет

Подесување на податоци за извештаи

Избери податоци кои може да ти користат на друго место

Воведена е нова функција наречена Поставување на податоци за извештаи којa ти овозможува едноставно креирање на поставки (сетови) за податоци за извештаи, без да имаш добро познавање на SQL.

 • Постоечките листи на страници можат да се искористат како база на податоци
   

 • Постоечките барања (query)  можат да се искористат како база на податоци
   

 • Oвозможува на корисникот да одбере полиња од базата на податоци кои сака да ги искористи во поставувањето
   

 • Овозможува на корисниците да поставуваат филтери на податоците кои се појавуваат во сетовите за податоци
   

 • Не е потребно познавање на SQL за креирање на сетови за податоци

 

Сподели информација

Блог објави

Известување
Функционалности за известување и подготвување на извештаи
Извештаи во Microsoft Word
Извештаи во Microsoft Word
Време на креирање извештаи
Време на креирање извештаи
Подесување на податоци за извештаи
Подесување на податоци за извештаи
Jet Reports Express за Dynamics NAV
Jet Reports Express за Dynamics NAV

Напомена: Можни се мали отстапувања на описите од самата верзија на Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Microsoft Dynamics NAV е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Избери некоја од категориите ...

Работен тек (workflow)
Постави работни текови што ги поврзуваат бизнис-процесните задачи изведувани од различни корисници
Електронски услуги
... што помалку мануелна работа и работа со хартија
Менаџмент на документи
Дополни го сметководствениот и деловниот систем со скенирани или атачирани документи
Известување
Широка лепеза на опции за извештаи и известување
Клиентска апликација и употребливост
Подеднакво одличен на сите уреди: Користи го сметководството и деловниот софтвер на било кој уред, на било кој начин и во било кое време
Јазици за користење
Користи го твојот службен или мајчин јазик
Бизнис интелигенција Power BI
Вгради деловна интелигенција од твоите податоци
прикажи повеќе
color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan